Nuorisotoiminta

Porkkalan Meripelastajien nuorisoryhmässä opetellaan turvalliseen vesillä liikkumiseen kuuluvia merimies-, pelastus- ja ensiaputaitoja sekä vaaratilanteiden ennaltaehkäisemistä.

Koulutus perustuu Suomen Meripelastusseuran nuorisokoulutusohjelmaan. Koulutus koostuu teoriatunneista ja käytännön harjoituksista. Osallistujilta vaaditaan normaalia kuntoa ja terveyttä, vähintään 200 metrin uimataitoa, sekä Suomen kansalaisuutta. Aiempaa kokemusta veneilystä tai muusta vesillä liikkumisesta ei tarvita, innostus uuden oppimiseen ja yhdessä tekemiseen riittää.

Toiminta suunnitellaan nuorten lähtökohdista eri ikävaiheet huomioiden siten, että kaikille tarjoutuu innostavia ja palkitsevia hetkiä. Koskaan unohtamatta hyvää yhteishenkeä ja yhdessä tekemisen meininkiä.

Nuorisokouluttajina toimivat kokeneet meripelastajat, jotka ovat tottuneet toimimaan lasten ja nuorten kanssa.

Talvikaudella (lokakuusta huhtikuuhun) nuorisoryhmän harjoitukset ovat sunnuntai-iltaisin vuoroviikoin Gesterbyn koululla ja Upinniemessä.
Kesäkaudella (toukokuusta syyskuuhun) harjoitukset ovat tukikohdassa ja aluksilla; aika ja paikka vaihtelevat ja ne ilmoitetaan ryhmän jäsenille erikseen.

Otamme uusia nuoria mukaan toimintaan lokakuussa alkavalle toimintakaudelle. Ilmoittautumiset ja tiedustelut voi lähettää nuorisoryhmän vetäjälle. Ilmoittautumisessa olisi hyvä olla nuoren nimi, yhteystiedot, syntymäaika ja uimataito metreinä.

Jäsenmaksumme vuonna 2018 on 35 euroa. Harjoituksia varten jokaisella nuorella tulisi olla oma pelastusliivi (veneilyliivi ei kelpaa), maski, räpylät ja snorkkeli.

Nuorisotoimintaa koskeviin kysymyksiin vastaavat
Reija Stenbäck
Ari Simanainen, p. 0400-489482
nuoriso.porkkala@messi.meripelastus.fi
 

Tekninen toteutus: W3 Group