Toiminta

Vapaaehtoista meripelastusta

Vapaaehtoista meripelastusta on Suomessa harjoitettu jo yli sadan vuoden ajan ja Porkkalan Meripelastajat on tärkeä osa tätä koko Suomen meri- ja sisävesialueet kattavaa organisaatiota.

Porkkalan Meripelastajat

Porkkalan Meripelastajat on toiminut vuodesta 1969 palo- ja pelastusviranomaisten tukena Kirkkonummella, Espoon ja Inkoon välisellä saaristo- ja merialueella aina Viron rannikolle saakka.
Etsintä-, pelastus- ja palontorjuntatehtävien lisäksi toimintaan kuuluvat sairaankuljetukset, saaristoväen avustaminen sekä saattotehtävät veneilykilpailuissa ja tapahtumissa kuten myös näytökset ja esiintymiset veneily- ja rantatapahtumissa. 
Toiminta rahoitetaan pääosin lahjoitus- ja jäsenmaksuvaroin.
Henkilöjäseniä on noin 500. Jäsenet edustavat kaikenkattavaa kirjoa ammattikunnista.

Toiminta yhdistyksessä

Yhdistysten pääasiallinen toiminta tapahtuu pelastusvenemiehistössä, jossa yli 18 vuotiaat riittävän kokemuksen omaavat henkilöt voivat toimia harjoittelijana, kansimiehenä ja mahdollisesti aikanaan päällikkönä.
Toiminta on vapaaehtoista, pitkistä vaativistakaan tehtävistä ei makseta osallistujille korvausta. Matkat, muonitukset ja tarpeelliset puhelut maksaa jokainen jäsen itse.
Yhdistyksen asemapaikka on Kirkkonummella Upinniemessä.

Mukaan toimintaan

Tulet saamaan hyvä mieli auttaessasi kanssaihmisiä erilaisissa pulmatilanteissa merellä. Samalla saat useita uusia ystäviä, osallistut erilaisiin veneilytapahtumiin ja saat hyödyllistä koulutusta ympäri vuoden.
 
Tekninen toteutus: W3 Group