Ungdomsverksamhet

I Porkala sjöräddares ungdomsgrupp lär vi ut allt som har med säker sjöfart att göra. Till ämnesområden hör bland annat första hjälpen, knopar, hur man räddar andra och sig själv till sjöss och hur man kan förebygga farosituationer. Verksamheten är till för 10-15 åringar.

Skolningen baserar sig på Finlands sjöräddningssällskaps utbildningsprogram för ungdomar och består av både teori och praktik. Av juniorerna krävs normal hälsa och kondition, minst 200 meters simkunnighet och finskt medborgarskap. Tidigare erfarenhet av sjöfart eller båtliv behövs inte, det räcker med att man vill  lära sig nya saker.

Verksamheten planeras med tanke på juniorernas kunskap och ålder. Som skolare fungerar erfarna sjöräddare som är vana vid barn och ungdomar.

På vintersäsongen (från oktober till april) hålls övningarna på söndagkvällar turvis i Gesterbyn koulu och i Obbnäs. På sommaren (från maj till september) är övningarna på båtarna. Tiden och platsen varierar och meddelas senare.

Nya juniorer välkomnas med till verksamheten i oktober. Anmälningar och frågor kan skickas till skolarna. Till anmälan bifogad juniorens namn, kontaktuppgifter, födelsedatum och simkunnigheten i meter.

Medlemsavgiften för år 2018 är 35 euro. Utrustning som behövs på träningarna är flytväst (flytplagg går inte), cyklop, snorkel och grodfötter.

Ta kontakt om du har frågor!
Reija Stenbäck
nuoriso.porkkala@messi.meripelastus.fi

Tekninen toteutus: W3 Group