Uutiset

Valtakunnallisisissä meripelastustaitokisoissa Porkkalaan jälleen menestystä

4.9.2016

Raumalla eilen pidettyjen Meripelastusseuran 31. valtakunnallisten meripelastustaitokilpailujen nuorisosarjan voitti Porkkalan Meripelastajien joukkue, kilpailijoina Tommy Rönnberg, Victor Valkama ja Jussi Virtanen, joukkueen huoltajana Ari SImanainen. Aikuisten sarjassakaan voitto ei ollut kaukana! Kovatasoisen kilpailun voitti Meriturva Lohjan joukkue - Porkkalan ollessa 5. Joukkueena Oskari Närhi, Pyry Mörsky ja Dan Larsen.

Kisoihin osallistui yhteensä 23 kolmihenkistä joukkuetta, joista 14 edusti Meripelastusseuran jäsenyhdistyksiä, 6 pelastusalan viranomaisia ja 1 muita pelastusalan toimijoita. Lisäksi mukana oli vapaaehtoisten meripelastajien joukkueet Ahvenanmaalta ja Virosta.

Kilpailuissa testattiin tietoja ja taitoja, jotka ovat keskeisiä silloin, kun vesillä pelastetaan ja autetaan ihmisiä. Kilpailuradan tehtävien teemat olivat ensiapu, navigointi, vedenvarasta pelastaminen, merimiestaito ja ajankohtainen meripelastustehtävä. Lisäksi arvioitiin viestiliikenteen sujumista muiden rastien yhteydessä.

Kilpailut järjestettiin Rauman edustan merialueella sekä rannalla Otanlahden ja Syväraumanlahden Merijakamon välissä, ja niiden järjestämisestä vastasi Rauman Meripelastusyhdistys.

Kaikkien joukkueiden tulokset löytyvät alta ja yhteenvetona nettisivuilta www.mptk2016.fi.

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group