Uutiset

Porkkalan meripelastajien puheenjohtajan syystalventervehdys

12.11.2016

Kausi alkaa kirjaimellisesti olla ”pulkassa” – aikaisin tullut talvi lopettaa kautemme käytännössä nyt viikonloppuna. Todennäköisesti viimeisen meripelastustehtävämme tällä kaudella suoritimme viime maanantaina Siuntion venekerhon satamassa, avustaessamme ison moottoriveneen ylös nostoa varten telakointilaiturin viereen. Tuuli kyseisellä hetkellä oli 17 m/s, lämpötila -4C.

Yhdistyksemme ja aluksemme auditointiin torstaina päivällä rajavartiolaitoksen toimesta. Saimme käytännössä pelkästään kehuja toiminnastamme. Kuulin moneen kertaan maininnan tärkeydestämme meripelastuksessa ja maininnan, etteivät he selviäsi ilman meitä vapaaehtoisia meripelastajia ! Julkaisen myöhemmin erillisen uutisen aiheesta, kun auditointiprosessi on saatu päätökseen.

PV Aktia ajettiin torstaina illalla Porvoon Tolkkisiin telakoitavaksi ja PV BLC on vielä puolivalmiudessa tukikohdassamme Upinniemessä.  

Viime viikolla yhdistyksellemme valittiin syyskokouksessa osin uusi hallitus, missä saimme erittäin paljon lisähyvää olemassa olevan hallituksen mainioon kokoonpanoon – nyt meillä on ihan oikea ”dream team” osaamisen suhteen Porkkalan meripelastajien hallituksessa !

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa allekirjoittanut.

Uutena yhdistyksen varapuheenjohtajaksi ja hallitukseen valittiin Olli Posti. Ollin asiantuntemus aluksista ja meripelastuksen pitkästä ja tunnetusta osaamisesta tullaan varmasti hyödyntämään täysillä !

Uutena hallitukseen valittiin Ari Simanainen, jonka osaaminen alkaa jo olla legenda meripelastuksen parissa. Hän on mm. johtanut jo monta Porkkalan joukkuetta Suomen meripelastustaitokisoissa useina vuosina viiden parhaan joukkoon ja jopa voittoihin. Ari on ollut minulle suuri apu ja tietopankki yhdistyksemme asioissa. Viime kaudella Ari oli yksi aktiivisimmista päälliköistä koko Suomessa. Arin junnutoiminta Porkkalassa on maankuulu ja kunnioitettu koko Suomessa.

Myös uutena hallitukseen valittiin ”nuorempi meripelastustaituri” Tommy Nenonen. Tommy on vaatimaton, mutta taidot ja osaaminen puhuvat puolestaan. Tommysta soisi kuka tahansa hyvän meripelastusaluksen päällikön tulevaisuudessa !

Hallituksessa jatkaa Kari Tolvi. Kari ylennettiin nyt syksyllä aliperämieheksi tarkoittaen sitä, että hänestä tulee pian uusi päällikkö yhdistykseemme. Kari on toiminut myös isomman aluksemme alusvastaavana ja omaa loistavat tekniset taidot mm. koneiden ja teknisten asioiden suhteen. Kari on myös hoitanut yhdistyksemme talousvastaavan tehtävät erinomaisesti.

Hallituksessa jatkaa myös Erkki Hakala. Ilman Ekiä en olisi tässä positiivisesti kirjoittamassa yhdistyksemme asioista. Eki on tärkeä linkki kaikkiin merenkulun- ja viranomaistoimijoihin - hänen kontaktit usein vieläkin yllättävät minut. Ekin luova kokemus ja vuosien osaaminen on minulle melkein joka kerta uusi oppimistilanne merellä yhdessä ollessamme.

Vuotemme tilastollisesti ja operatiivisesti oli paras koko Porkkalan meripelastajien historiassa !

Kaikkia tukijoitamme ja jäseniä sydämeni pohjasta kiittäen!

 

Aki Kaisla

Porkkalan meripelastajat – Porkala Sjöräddare

Puheenjohtaja – Ordförande

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group