Uutiset

Porkkalan meripelastajat hakee uusia vapaaehtoisia - Sinustako meripelastaja?

16.2.2018

Hakuaika v. 2018 alkanut - Porkkalan meripelastajat hakee pelastusalustensa miehistöihin uusia, innokkaita vapaaehtoisia. Meripelastusharrastus vaatii sitoutumista, mutta antaa paljon. Kanssaihmisten auttaminen, mahdollisuus päästä vesille ilman omaa venettä sekä monipuolinen pelastus- ja merenkulkukoulutus ovat paketti, jota mikään muu harrastus ei tarjoa.

Miehistöön hakevilta ei edellytä veneilykokemusta tai muuta ennakko-osaamista. Tärkeintä on halu auttaa, into oppia uutta sekä mahdollisuus sitoutua aikaa vievään harrastukseen. Hälytysmiehistöissä toimivilta edellytetään lisäksi vähintään 18 vuoden ikää, Suomen kansalaisuutta sekä hyvää peruskuntoa, uimataitoa ja näön tarkkuutta 0,5 silmälaseilla ja 0,1 ilman. Jo 16-vuotiaana voi päästä pelastusalukselle harjoittelijaksi. Yläikärajaa ei ole, ja harrastus sopii yhtä hyvin niin naisille kuin miehillekin.

Meripelastusseura ja yhdistyksemme kouluttaa kaikki miehistöjensä jäsenet. Koulutusjärjestelmä perustuu eri koulutustasojen osaamistavoitteisiin. Opiskeltavia asioita ovat mm. merimiestaidot, merenkulku, alustekniikka, ensiapu, viestiliikenne, etsintä-, pelastus- ja avustustoiminta sekä johtaminen aluksella. Koulutusputkessa on mahdollista edetä kansimiesharjoittelijasta aina pelastusaluksen päälliköksi asti.

Aktiivijäseniä tarvitaan myös esim. varainkeruuseen, kirjanpitoon, alusten ylläpito- tmv. toimihenkilötehtäviin vaikket merelle haluaisikaan.

Ota rohkeasti yhteyttä ja hae mukaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus alla olevaan sähköpostiin.

  tulokasvastaava.porkkala@messi.meripelastus.fi

Kutsumme hakemuksen jättäneet huhtikuun aikana info-/haastattelutilaisuuteen.

Lisätietoja:

Aki Kaisla        p.  040 1691 333

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group